Erdoğan: Başörtüsünde somut adımlar atacağız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2008 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsünde gerginliğin kaynağı olarak yasal boşlukları gösterirken, bu boşlukları gidermek için gereken somut adımları atacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, TESK ziyaretinin ardından gazetecilerin gündeme yönelik sorularını cevapladı. Gazetecilerin, başörtüsüne ilişkin gelinen noktayı sorması üzerine Başbakan Erdoğan, gerginliklere yol açan hususa ilişkin MHP'yle gereken görüşmelerin yapılacağını belirterek, kararlılık ve olumlu yaklaşım içerisinde 2 ya da 3 maddenin değiştirileceğini kaydetti.

Sorunun gerekçelerini kaldırmanın yasamanın görevi olduğunu dile getiren Başbakan, başörtüsü konusundaki gerilimin yasal boşluklardan kaynaklandığını söyledi.

"KONUYLA İLGİLİ MUTABAKATIN OLUŞTUĞUNA İNANIYORUM"

Erdoğan, boşlukları gidermek için somut adımlar atacaklarına işaret ederken, TBMM çatısı altında sorunun çözümüne olumlu yaklaşan 2 partinin varlığına dikkat çekti. Recep Tayyip Erdoğan, "Konuşulur, mutabakat oluşur, adımlar atılır. Bu, anayasa olur, kanun değişikliği olur ve gereken yapılır" diye konuştu.

Huzurlu ve mutlu bir toplum hedeflediklerine temas eden Başbakan, konuya ilişkin kurumsal mutabakatın oluştuğuna inandığını vurguladı.

"YÜRÜTME VE YARGININ ÇETELERE KARŞI YÜRÜTÜLEN OPERASYONLARDAKİ DAYANIŞMASI MEMNUNİYET VERİCİ"

Anayasa ile çözülüp çözülmeyeceği yönündeki soruya karşılık Başbakan Erdoğan, "Süreç uzun, Anayasa'yı beklemeyeceğiz. Yeni Anayasa kapsamlı değişiklikler getirecek, bu böyle değerlendirilmeli" dedi.

Ergenekon Operasyonu'nun hatırlatılması üzerine ise Erdoğan, Türkiye'de çetelere yönelik mücadelede güvenlik güçlerinin kararlı olduğunu dile getirdi. Operasyonların safhaları olduğuna işaret eden Erdoğan, "Güvenlik güçlerinin yürüttüğü safhalar var, bunun yanı sıra yargı aşaması var. Yürütme ve yargının gelinen noktadaki dayanışmasından memnunuz" şeklinde konuştu.

Toplumda huzur ortamını çetelerle mücadeleyle yakaladıklarının altını çizen Recep Tayyip Erdoğan, dayanışmaların olumlu gelişmeleri temin ettiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber